Crisis

CRISIS, kriisi, on nimitys mullistuksen ajalle. Kriiseihin liittyy usein epävarmuutta ja pelkoa, yksilön voimattomuutta näennäisesti väistämättömien ja lopulta hallitsemattomien maailmanlaajuisten muutosten edessä.

Maailma on murroksessa. Kaikki viittaa siihen, että “länsimaiden rappio” on lähellä; länsimaiden loppu taloudellisena, poliittisena ja kulttuurisena voimatekijänä maailmanrakenteessa. Oswald Spengler tunnisti “eurooppalaisen” kulttuurin lähestyvän lopun pääpiirteen jatkuvasti kasvavassa tyranniassa sekä teknokraattisissa hallituksissa. Spenglerin kielellä sanottuna meillä on edessämme uusi sykli, tai ehkä osuvammin sanottuna; uusi aalto (Kondratjev), se on sosiaalisen, poliittisen ja taloudellisen mullistuksen aika. Vielä ei ole päästy yksimielisyyteen siitä, mikä teknologinen läpimurto määrittää tämän kuudennen aallon (Kontratjevin syklien teorian mukaan). Bioteknologian, nanoteknologian ja tekoälyn lisäksi mainitaan myös humanististen tieteiden ja erityisesti yhteiskuntatieteiden alat.

Tässä yhteydessä keskeistä on tietämys siitä, miten määrältään kasvavia väkijoukkoja voidaan hallita. On kiistatonta, että olemme jo reilun vuosikymmenen ajan olleet todistamassa tällaisten mekanismien soveltamista ja asteittaista optimointia: länsimaisten yhteiskuntien muuttaminen tuhoamalla perinteiset arvot tuhoamalla, pyyhkimällä pois luonnolliset asiat ja tasoittamalla kulttuuripiirteet ja kulttuuri kaikkialla saman “monimuotoisuuden” varjolla, ja kansainvälisellä tasolla väkijoukkojen epäsuora ohjaaminen “värivallankumouksiin”, “likaista työtä varten tarvittavien iskujoukkojen” luomisen edistäminen pahaenteisten ja totalitaaristen ideologioiden avulla, joille on usein ominaista erityinen raakuus – kuten “islamilainen valtio”, UÇK tai sellaiset näennäisesti anakronistiset ilmiöt kuin Azovin pataljoona. Heidän ensi silmäyksellä harmittomammat serkkunsa – esimerkiksi erilaiset “vihreät” ääriliikkeet, BLM tai “Antifa” – luovat puolestaan paineita länsimaiden kaduilla, sillä ne ovat vailla mikään etiikkaa tai järkeä.

Seuraavaan aikakauteen siirtymisessä vallitsevan hulluuden keskellä tuntuu hyvältä tarjota suomenkielisessä maailmassa ääni ja luettavaa niille, jotka haluavat säilyttää ihmisen Jumalan luomuksena tässä siirtymävaiheessa – kriisissä – pitää huolen siitä, ettei Kristuksen pelastus unohdu. Tähän sisältyy ajan hengen kriittinen tarkastelu sekä perinteisen rakentava pohdinta.

Kaikista menneisyyden muutoksista huolimatta ihminen on pysynyt omana itsenään. Tämä on nyt ensimmäistä kertaa luomakunnan historiassa vaakalaudalla. Samalla jokainen kriisi tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa jatkokehityksen kulkuun luontaisen epävakauden kautta. Lehtemme pyrkii tarjoamaan lähestymistapoja tähän. Toivotamme Teille piristävää ja antoisaa lukemista.

Ota yhteyttä meihin: sanoma@crisis.fi.

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Toimituksen yhteystietoja:

Crisis.fi-Toimitus
c/o Crisis-Verlag
Feldstraße 5
D-47669 Wachtendonk
Saksa
Verkkosivusto: https://crisis.fi
Sähköposti: sanoma@crisis.fi.

Päätoimittaja: Beile Ratut