Rauha voisi jo olla

ByCRISIS

kesä 20, 2023

Kirjoittaja: Robert Ketelhohn

Se, mikä oli selvää kaikille ajattelemaan kykeneville, tuli ensimmäistä kertaa julkisuuteen Vladimir Putininlauantaina keskusteluissa maahan matkanneiden afrikkalaisten johtajien kanssa:

Maaliskuun 2022 lopussa Venäjä ja Kiova olivat Turkin välityksellä saaneet neuvottelut päätökseen ja allekirjoittaneet Konstantinopolissa sopimuksen konfliktin ratkaisemiseksi. Venäjä ryhtyi täyttämään osuuttaan ja veti joukkonsa Kiovan, Tšernigovin ja Sumyn alueilta kokonaan pois ilman taistelua.

Mutta sen sijaan, että Kiova olisi täyttänyt osuutensa, ukrainalaiset natsit ja brittiläiset kuvausryhmät järjestivät “Butchan teurastuksen” lähellä Kiovaa. Huhtikuun 2. päivänä Kiovan joukot, nimittäin kansallisen kaartin erikoisjoukot ja Valko-Venäjältä kotoisin olevan natsin Sergei Korotkychin yksiköt, olivat marssineet Butchaan. He määräsivät yleisen ulkonaliikkumiskiellon ja väittivät puhdistavansa kaupunkia. Butshan pormestari iloitsi kameran edessä “voitosta”. Huhtikuun 3. päivänä he yhtäkkiä kuvasivat kuolleita ruumiita kaikkialla kaduilla ja väittivät, että Venäjä olisi sen takana.

Huhtikuun 9. päivänä Boris Johnson matkusti Kiovaan ja vahvasti jälleen kerran, että Kiova ei tulisi täyttämään Konstatinopolin sopimuksiin sisältyvää osuuttaan. Sen jälkeen Nato heitti taisteluun kaiken minkä pystyi. Sota alkoi nyt toden teolla.

Putin on nyt näyttänyt julkisesti silloisen Konstantinopolin sopimuksen.

Kuva: Matti Karstedt/Pexels