Bilderbergin tapaamisessa CIA, Pfizer ja EU:n poliitikot


Totta kai CIA:n ja Naton johtajien on joskus voitava keskustella EU:n edustajien kanssa salassa. Ja niin he tekivätkin 2.-5. kesäkuuta. Mutta miksi Facebook, Pfizer, Goldman Sachs, BP ja Palantir ovat siellä? Ja Sanna Marin? Mikä demokratian teoria oikeuttaa tällaisen käytännön?
Nykyisin osallistujaluettelo julkaistaan. Näin vältetään aiemmat vaikeudet, jotka johtuivat salailusta. Kuitenkin väitetään hävyttömästi, että kaikki kokoontuivat yksityisinä kansalaisina – silloin osallistujia eivät sido heidän virkansa avoimuusperiaatteet.
Keskusteltiin suurista geopoliittisista kysymyksistä, Natosta, Kiinasta, Venäjästä, disinformaatiosta…

Mutta kuinka realistista on, että kansallisvaltioiden ja EU:n virkamiehet edustavat kansalaistensa etuja riittävän määrätietoisesti ja riippumattomasti?

Listalla ovat Sanna Marinin lisäksi Erkki Liikanen (IFRS-säätiö) ja Kaius Niemi (Helsingin Sanomat), Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla, CIA:n johtaja William Burns, NATOn pääsihteeri Jens Stoltenberg, Piilaaksosta muun muassa Kevin Scott, Microsoftin teknologiajohtaja, Palantirin johtaja Alex Karp, Facebookin tekoälystä vastaava varapuheenjohtaja Yann LeCun, Eric Schmidt, Googlen entinen johtaja ja tekoälyä käsittelevä kansallinen turvallisuuskomissio sekä sijoittaja Peter Thiel (Paypal, Palantir). Lähes kaikki EU:n huippuedustajat olivat paikalla.
Kokouksen säännön mukaisesti (voi kirjoittaa mitä tahansa, muttei saa kertoa, keneltä sen on kuullut) The Atlanticin Anne Appelbaum otti kokouksesta kantaa Twitterissä 4.6.2022:

“Macron sanoo jälleen kerran, ettei hän halua “nöyryyttää” Putinia. Mutta ennen kuin Putin häviää – ja tajuaa hävinneensä – sota ei lopu.” Emme tiedä, esittääkö Appelbaum tässä CIA:n vai Naton päällikön näkemyksen.

Tällainen salainen kokous tietenkin pelkistää termin “salaliittoteoria” järjettömäksi. Se on salaliitto, ja Suomen pääministeri on siinä mukana.