Hyökkäys Nordstream 1- ja 2 -kaasuputkia vastaan

ByCRISIS

syys 28, 2022 , ,

Puolan entinen ulkoministeri kiittää virallisesti amerikkalaisia Nordstream 2:n räjäyttämisestä.

Nord Stream 1- ja 2 -kaasuputkissa on tapahtunut yhteensä kolme vuotoa, minkä jälkeen on tullut raportteja vakavista järistyksistä kyseisillä alueilla, mikä on lisännyt keskustelua sabotaasista. Tanskan Bornholmin saarella sijaitseva seismografi rekisteröi järistyksiä kahdesti: maanantai-iltana kello 2.04 Bornholmin kaakkoispuolella ja toisen kerran kello 19.04 maanantai-iltana, kertoi saksalainen tutkimuskeskus GFZ. Maanjäristyksistä ei ollut merkkejä, se sanoi.

Norjalainen sotatieteilijä ja merivoimien upseeri Tor Ivar Strömmen pitää venäläistä sabotaasia todennäköisimpänä selityksenä vuodoille.

Torstaiaamuna Yhdysvaltain laivasto ohitti Fehmarnin. Hyökkäysalus USS Kearsarge, jonka mukana olivat maihinnousualukset USS Arlington ja USS Gunston Hall, oli matkalla länteen keskiviikkoaamuna. Aiemmin alukset olivat osa Naton manöövereihin osallistuvia Yhdysvaltain yksiköitä. Kyseessä on Yhdysvaltain laivaston suurin taisteluyksikkö kylmän sodan päättymisen jälkeen.

Victoria Nuland, Under Secretary of State for Political Affairs, totesi 27.1.22 antamassaan virallisessa lausunnossa, että jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, Nordstream 2 -hanke pysäytetään:

Saman lausunnon antoi Yhdysvaltain presidentti Biden:

Yhdysvalloista oli jo saatu CIA:n vihjeitä suunnitellusta hyökkäyksestä.

Onko Puolan entisen ulkoministerin lausunto siis Naton jäsenen tunnustus- ja kiitoskirje, jossa toinen Naton jäsen on tehnyt hyökkäyksen toisen Naton jäsenen “energiahuoltoinfrastruktuuria” vastaan juuri silloin, kun energiaa tarvitaan yli kuusi kuukautta? Tarvitseeko se, jolla on tällaisia ystäviä, vielä vihollisia?

Venäjän hallitus kiittää Puolan entistä ulkoministeriä siitä, että hän kiitti amerikkalaisia kahden North Stream -putkilinjan sabotoinnista:

Kenen tarvitsee mennä elokuvateatteriin, kun tarjolla on tällaista viihdettä?

Joka tapauksessa on selvää, että Naton päämajan Brysselissä pitäisi tietää, kuka on vastuussa, aivan kuten venäläisten. Kaikkien Naton naapurimaiden valvontatiedot yhdistyvät Brysselissä, ja on erittäin epätodennäköistä, että Itämerellä, jossa oletettavasti yksikään silakka ei muni valvomatta, kenelläkään ei ole tietoja, jotka voisivat selventää tätä hyökkäystä.

Jos nyt olisi olemassa toimiva Saksan parlamentti, joka ei olisi joutunut Nato-hulluuden uhriksi, sen olisi vaadittava Saksan hallitusta julkistamaan kaikki omat tiedustelutietonsa sekä kaikkien sellaisten alusten ja yksiköiden sijainnit, jotka saattavat olla kyseenalaisia Saksan puolelta. Koska tällaista parlamenttia ei ole, vaan suuri enemmistö toivoo saksalaisille monia kylmiä talvia ja rappeutunutta taloutta, tällaisia kysymyksiä ei esitetä.