On pakko kysyä, miksi Johnsonin hallinto ja nyt Lizz Truss ovat niin innostuneita Ukrainasta? Se ei voinut johtua pelkästään Partygatesta. Kyse ei myöskään voi olla pelkästään Münchenin traumasta, sillä kaikessa, mikä saa britit liikkeelle, huikeat voitot eivät ainoastaan toimi parhaiten, vaan ne ovat ainoa liikkeellepaneva voima. Kun heillä on moraali ja puhdas omatunto, he vain kääntyvät sängyssä ja nukkuvat toisen kierroksen. Mutta mitä hyötyä amerikkalaisille ja briteille on nykytilanteesta tai Qui Bono?

Jos Saksan teollisuus, keskiluokka mukaan luettuna, romahtaa nyt ja 5-7 miljoonaa työtöntä huuhtoutuu vapaille työmarkkinoille, myös sosiaalijärjestelmä romahtaa. 15 miljoonasta nettoveronmaksajasta jää jäljelle vain kolmannes tai puolet. Jos Saksa romahtaa, romahtaa myös euro. Saksa saa sitten lopullisen lähtölaukauksen esitettävien maksulaiminlyöntitakuiden avulla.

Myös rahoitusala siirtyy Frankfurtista Lontooseen. Morgan Stanley on jo tehnyt näin sähkökatkosten pelossa. Loput tulevat perässä.

Se olisi ollut klassista brittiläistä suurvaltapolitiikkaa vanhan koulukunnan malliin. Intian mantereen valloitus olisi sitten käyty uudelleen läpi. Ensin asetat paikalliset ruhtinaskunnat vastakkain, ja taistelun jälkeen käyt taistelukentällä, isket haavoittuneet pistimellä, keräät arvoesineet ja otat vallan.
Yhdistyneen kuningaskunnan voimatasapaino palautuisi silloin ennalleen. EU:n toiminta olisi neutralisoitu. Putinin kanssa löydetään jonkinlainen järjestely. Tarvittaessa Intia, tuleva suurvalta, tuo mukanaan kaiken, mitä Venäjä tarjoaa ja tarvitsee. Yhdistynyt kuningaskunta on jo nyt Intian kanssa sängyssä, ja intialainen veri on aina paksumpaa kuin sen eurooppalaisten naapureiden vesi.

Meidän ei myöskään tarvitse miettiä paljon amerikkalaisten voittoa. Kun Yhdistynyt kuningaskunta erosi EU:sta, kaupparyhmästä ei ollut sisäpiirin tietoa. He myyvät mieluummin ylihinnoiteltua fracking kaasua, ajavat kiilan Euroopan ja Venäjän välille ja lamauttavat 500 miljoonan ihmisen eurooppalaisen kaupparyhmän. Ja Ukrainan sota on eurooppalainen sota, joka on kaukana Amerikasta eikä siten aiheuta vaaraa sen omalle väestölle.

Tässä on tietenkin järkeä vain, jos maailmaa tarkastellaan anglosaksisesta näkökulmasta, joka perustaa jokaisen yrityksen kustannus-hyötyanalyysiin. Koska meillä politiikassa on aina kyse moraalista, ilmaston pelastamisesta ja pakolaisista, on yksinkertaisesti mahdotonta kuvitella, että joku tekisi jotain vain saadakseen siitä etua. Britit ja amerikkalaiset puolestaan pitävät kaikkia täysin hulluina, jotka haluavat jatkuvasti pelastaa maailman ja ilmaston oman kansansa kustannuksella.