Mitä eroja on Giorgia Melonin ja Ursula von der Leyenin välillä?

ByCRISIS

syys 27, 2022 ,

Giorgia Meloni kasvoi yksinhuoltajaäitinsä kanssa Rooman työväenkaupunginosassa. Isä, sardinialainen verokonsultti ja kommunisti, oli jättänyt perheen, kun Giorgia oli 3-vuotias. Giorgia oli 31-vuotiaana Italian nuorin ministeri. Hänellä on yhä voimakas roomalainen aksentti naapurustosta, jossa hän varttui.

Hän on itse kuusivuotiaan tyttären yksinhuoltajaäiti. Hän on lähtenyt omille teilleen, ei hyväksy naiskiintiötä ja sanoo, että on pärjättävä oman pätevyyden perusteella. Hän edustaa selkeästi ymmärrettäviä arvoja, kannattaa kansallisen identiteetin vahvistamista ja antaa kansallisvaltioille paljon enemmän liikkumavaraa päätöksenteossa. Hän puolustaa selvästi Italian ja Italian kansalaisten etuja, kannattaa maahanmuuttoa, jos ihmiset integroituvat ja tuovat yhteiskunnalle lisäarvoa. Hän vastustaa kotouttamishaluttomien väestöryhmien sääntelemätöntä joukkomuuttoa ja kannattaa EU:n ulkorajojen johdonmukaista suojelua.

Italian kansa valitsi hänet demokraattisesti 25.9.22 pidetyissä kansallisissa vaaleissa, osittain siksi, että hänen selkeä ja yksiselitteinen toimintatapansa vetoaa äänestäjiin.

Rouva von der Leyen kasvoi hyvin suojellussa perheessä, ja hän joutui jo varhain tekemisiin politiikan kanssa. Hänen isänsä oli Niedersachsenin osavaltion pääministeri. Hänen miehensä on lääketieteen professori, ja hän asuu edesmenneiden vanhempiensa kartanolla ja pitää hevosia, joista yhden susi tappoi hiljattain. Ursulalla itsellään on lääketieteen tohtorin tutkinto. Hänellä on 7 lasta, jotka on kasvatettu muun muassa lastenhoitajien avulla. Yhden hänen poikansa yritys sai muun muassa miljoonien arvoisia konsultointisopimuksia von der Leyenin yksiköltä.

Muuten hänen poliittista uraansa leimaa enemmän skandaaleja kuin kaikkien sodanjälkeisten saksalaisten poliitikkojen yhteensä. Konsulttiskandaalin ja Saksan armeijan onnistuneen demobilisaation jälkeen Merkel ja Macron nimittivät hänet EU:n puheenjohtajaksi ilman, että hän oli koskaan ollut vaalien äänestyslistalla.

Siellä hän pystyi käyttämään tuhoisaa vaikutusvaltaansa ensin rokotuskatastrofin ja sitten Green Deal -aloitteen yhteydessä.

Kaksi päivää ennen vaaleja, 23.9.22, hän uhkasi italialaisia seurauksilla, jos nämä toimittavat vaalituloksen, josta hän ei pidä.