Kuinka tappaa ego

Byvieraileva kirjoittaja

syys 19, 2022

Kirjoittaja Apotti Tryfon

Nykyaikainen psykologia on kertonut meille, että meidän on tunnettava olomme hyväksi ja on opastanut meitä hylkäämään ajatuksen syyllisyydestä ja synnistä. Syntiä pidetään uskonnon välineenä, jolla se pitää ihmiset kurissa ja tekee heidät riippuvaisiksi instituutiosta, joka pitäisi jättää pimeälle keskiajalle. Aikakaudella, jolloin ihminen on nostettu omaksi jumalakseen, uskonto nähdään eräänlaisena orjuutuksena. Ylös itseni kanssa! Alas syyllisyys!

Itseä palvotaan uutena jumalana yhteisön kustannuksella ja se nostetaan äärimmäisen tärkeään asemaan. Itsen palvominen on vaikuttanut osaltaan perheiden ja yhteiskunnan vakauden romahtamiseen, kun urat, sosiaalinen ja taloudellinen hyöty ja itsensä toteuttaminen ovat vallalla.
Jumalallinen rakkaus ei siedä tätä minän korotettua asemaa, sillä ego on Jumalan kanssa olevan yhteyden vihollinen. Taloudellisen romahduksen, asuntolainojen ulosmittausten ja korkean työttömyyden aikakaudella itsen palvominen tuomitsee meidät täydelliseen menetykseen.

Meidät luotiin yhteyteen Jumalan kanssa, ja egon palvonta on johtanut meidät hengelliseen vararikkoon. Talouden täydellinen romahdus ja ympäristön tuhoutuminen on suora seuraus siitä, että olemme kääntyneet pois hengellisistä arvoista. Talouden ja ympäristön romahduksen perusta löytyy hengellisestä konkurssistamme. Meidän on palattava Jumalan palvontaan ja hylättävä oman itsen palvonta.

Syyllisyyden ja synnin kieltäminen on perimmäinen esimerkki siitä, että olemme hyväksyneet valheen, jonka paholainen, suuri huijari, on saanut aikaan. Todellinen onnellisuus ja todellinen rikkaus tulevat vain täyttämällä kohtalomme ja sen, mitä varten meidät luotiin, eli yhteyden Jumalan kanssa.

Egon tuhoaminen alkaa katumuksella ja nöyrän ja katuvan sydämen hankkimisella.

Rakkaudella Kristuksessa,
Apotti Tryfon